Det ena och det andra

I torsdags ringde dagis och meddelade att Lucas ramlat från en hög stol. Gick dit och det tog inte lång tid för mig att konstaterade att han hade en fraktur. Efter 5,5 timma på barnakuten konstaterades det att han hade en överarmsfraktur på höger arm och han fick åka hem med gips från axel till handled. Känslan att det borde snart räcka för vår familj är stark. Samtidigt som jag inser att det som har hänt har hänt. Det finns inget jag kan göra åt det. Jag kunde inte bota Linnea från sin sjukdom, jag fick av kärlek bara finnas där och sedan släppa taget om henne och låta henne gå. Lucas har ”bara” brutit överarmen, jag var mest rädd för att det var armbågen för då kan det bli mer komplicerat. Han ska ha gips i några veckor. Om en vecka ska vi till barnortopedmottagningen för kontrollröntgen. I värsta fall kan det bli operation annars får han endast gå i gips i några veckor. Men den dagen den sorgen. Jag kan inte gå och oroa mig för något som jag inte vet kommer ske, vad ortopederna tycker det tar vi då. När det gäller det faktum att det hände på dagis så kan jag mest känna med dem. Det var en ögonblickshändelse och som sagt man kan ha mycket åsikter om hur det kunde gå till men det ger inte direkt något, armen är ändå bruten. Jag har uppmanat att de gör en avvikelserapportering, inte för att sätta dit dem utan för att politikerna och andra som bestämmer får reda på konsekvenserna av för stora barngrupper och för lite personal.

Återigen så gick även denna dag smidigare på grund utav att vi hade besök av vänner. Helena körde in mig och Lucas och höll oss sällskap hela tiden. Utan henne hade jag aldrig orkat. Tobias stannade hemma med Peter, stöttade honom (alltid värst att vara den som inte är med och få se för en själv hur Lucas mår), passade Ellinor och lagade mat åt hela familjen. Maria var en pärla på sjukhuset och kom med choklad och kaffe och framförallt lite skratt.

Idag är det två veckor sedan Linnéa gick bort. Hon fattas mig varje dag. Utan våra övriga barn hade jag aldrig tagit mig upp ur sängen. Utan alla vänner, bekanta, kollegor och okända hade jag aldrig klarat en dag. Tack känns som för litet men det rymmer oändligt.

2 Responses to Det ena och det andra

  1. Maria Bergström

    Bettan, jag är otroligt glad och tacksam att du skriver på din blogg, det ger mig, och många andra en chans att få se att du trots allt får livet att gå vidare. Och det besparar dig många jobbiga frågor, då jag/vi får veta hur du mår via bloggen. Varm kram/Maria :-)

  2. Helene Karlsson

    Bettan! Du sänder ut en så enorm styrka och förnuftighet i allt detta som sker runt dig och din familj….
    Önskar att jag kunde ge dig lite styrka och ork …..
    Kram Helene

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>