Monthly Archives: oktober 2013

❤️❤️❤️

En stor del som gör mig trygg är att veta att min dotter tas hand om av så underbara människor. Detta fick jag skickat till mig medan jag gjorde ärenden till Linnea. Då längtar jag hem!!!

20131025-130108.jpg

Lagstiftning

Vård av särskilt sjukt barn genom Försäkringskassan har vi som föräldrar inte rätt till om vi inte behövs i barnets vård. Vi har inte rätt att få tillfällig föräldrapenning enbart för att få tid med vårt döende barn. Vi har inte rätt till ersättning om vi bara vill vara Linneas mamma och pappa. Då är det vanlig föräldrapenning som gäller. Den vi redan använt för att få så mycket tid som möjligt med vår dotter. När den föräldrapenningen är slut så slutar även vår rätt till att vara enbart föräldrar.

Svårbloggat

Det är svårt att skriva ned det jag upplever och känner för det gör det mer verkligt. Det gör mer ont. De senaste två veckorna har Linnea försämrats. Hon sover merparten av dygnet. Har färre vakna stunder. Vi har försökt sätta ut Ipren men då får hon bara höga febertoppar trots fulldos Alvedon. Innan helgen ringde jag habiliteringen och sa att vi satte in Ipren igen. Linnea har svårt numera att reglera sin egna kroppstemperatur. Ipren håller ned febern men termostaten i kroppen fungerar inte till att hålla uppe kroppstemperaturen så vi måste hela tiden se till att hon har extra filtar på sig trots att det inte är kallt i rummet. Hennes urinproduktion har förändrats och hon har börjat samla på sig vätska i kroppen vilket i sin tur leder till att hon har det besvärligare med andningen. Nu ska vi börja med urindrivande för att underlätta för henne. Samtidigt som alla dessa förändringar skett har jag haft ett väldigt uttalat behov av att ha henne nära. I vår säng, i rummet när jag städade ur en stor bokhylla, i soffan vid tvn. Hela tiden vill jag ha henne nära. Börjar känna smått panik om att det känns i mitt hjärta att tiden rinner ur händerna på mig. Idag gick jag in till henne och smekte hennes hår medan hon sov. Jag har gråtit halva dagen och obehagskänslan i bröstet försvinner inte. Det är cirka sex veckor tills lillasyster förhoppningsvis är här. Jag har länge trott att de inte kommer hinna träffa varandra men nu när det är så nära så finns det inget mer som jag hellre önskar. Nu när det är inom räckhåll så är det så svårt att inte önska sig detta.

Blir inte bättre än så här!

När höstrusket gör oss deppade. När vardagsstressen tar överhand. När järnen i elden blir alldeles för många. Att då stanna upp och ta en myskväll i sängen, då inser man att det finns inget bättre och tiden stannar upp en stund.

20131017-185022.jpg

Nej men så att…

Igår åkte hela familjen till Lusthuset. Jag och morfar kom lite senare och möttes av en härlig syn av Linnea,assistent, Lucas, hans pappa och mormor. Alla hade det mysigt. Tills Lucas snubblade i Vita rummet och åkte med pannan rakt in i en vass kant. Och det kom blod…. Satan i gatan vart det kom. När det väl slutade blöda så insåg jag att såret behövde åtgärdas så jag och morfar åkte till barnakuten. Vi fick komma in rätt snabbt till sårrummet, in kom en läkarkandidat och det tog honom en minut innan han frågade om jag arbetade inom vården och två minuter innan han insåg att han ville hämta den mer rutinerade läkaren. 1 timme 15 minuter senare var Lucas nylimmad, omplåstrad och nöjd efter att ha fått glass och vi kunde åka hem. En pärs för alla inblandade.

Idag vart det tyvärr dags igen för oss att åka in till Hjärtmottagningen med Lucas. Eftersom han inte ville medverka vid förra undersökningen så skulle han få sedering innan och hoppas på ett bättre resultat. Egentligen skulle Peter och mormor och morfar gjort detta i måndags men då ställdes det in för att läkaren var sjuk. Idag var det med andra ord dags igen men nu vart Peter utbytt mot mig. Det gick bra till en början, Lucas fick sedering och började komma ned i varv. Dessvärre fick det inget bra slut då Lucas tråkigt nog fick någon snetändning på lugnandet och istället blev hysterisk. Vi försökte med allt men fick till slut ge upp allt och gå därifrån utan att de kunde utföra någon undersökning. Nästa steg är att de kommer få göra undersökningen under narkos.

Helt färdig efter dagen ligger jag helt slut på soffan. Lucas vart hur nöjd som helst efter sin sovstund och verkar ha glömt allt. Ok. En sak minns han. Han tar sig i pannan, på sitt förband, och säger Aj!

Mitt i allt detta har Linnea fått feber och börjat yra. Nej, men så att… Glad fredag!

Lusthuset

Slutade med hela familjen på Lusthuset. Peter åkte dit direkt efter jobbet. Vi vart själva på huset, de har ordnat det så eftersom Linnea är väldigt känslig för plötsliga ljud, vilket vi är oerhört tacksamma för. Linnea hade det skönt och Lucas vart i extas. Sprang runt och prövade allt men tog lite pauser för att gå in och se att syrran hade det bra i det rum hon var i. ❤️❤️❤️

20131003-191322.jpg

20131003-191349.jpg

20131003-191420.jpg

20131003-191442.jpg

20131003-191513.jpg

20131003-191538.jpg

20131003-191603.jpg

Normala stunder

Habiliteringsmöte i måndags visade att Linnea går upp i vikt och växer som vilken 3,5-åring som helst. Vi gjorde lite medicinändringar efter nya vikten och ska fortsätta med samma näringstillskott som tidigare. Linnea var så söt i en liten toffs och sin gröna jacka med rosa foder. Hon såg ut som vem som helst. De normala stunderna gör en så medveten om att det är allt annat än normalt. Jag önskar att det vore normalt men det är inte det.

Än så länge har Linnea haft en bra vecka, vi har myst med henne hur mycket som helst och vi ser hur mycket hon njuter av det. Igår satt hon med mig och hennes gudmor i vardagsrummet. Till slut somnade hon i sin stol till ljudet av våra tjattrande röster (vi hade inte träffats på sex månader :) ) Hon såg verkligen ut att njuta.

Idag är hon väldigt trött då natten varit tuff. Hoppas på att hon vaknar efter lunch. Tänkte idag åka in med henne och Lucas till Lusthuset. Får se vem av dem som kommer gilla det bäst ;)