Monthly Archives: september 2012

Torsdagsmys

20120928-084348.jpg

Mitt mål i höst är att hela tiden hitta gukdkanten i vardagen. Därför var det bara att åka till Ica igår och köpa ingredienser till vaniljbullar. Här hemma är det grabbarnas favorit framför kanelbullar :-)

Lära sig på nytt

På måndag börjar Lucas på dagis. Det känns som om det är första gången. Nu börjar ett friskt barn medan allt som hör till. Linnea kunde inte ha gummistövlar och Lucas måste ha gummistövlar. Känns i hjärtat att han nu ska börja men i slutändan blir det nog bra. Det är samma personal men avdelningen bredvid Linnea. Samtidigt är det en rolig känsla att fixa med galonkläder och veta att de kommer gå i vattenpölar, att vantarna kommer vara blöta och att det kommer bli hål på kläderna. Jag kommer få uppleva hur andra föräldrar har det med sitt barn på dagis. Jag gick runt på H&M igår och hittade extrakläder till Lucas och hittade en så söt kofta till Linnea. Var tvungen att gå därifrån för att inte börja gråta. En söt grön kofta som påminde mig att på måndag börjar en frisk Lucas men Linnea hon är densamma. Vad är det som gör att det inte kunde vara två friska barn?

Grusigt värre

20120926-184540.jpg

Fördelar

Idag lämnade jag Linnea på dagis, åkte in till jobbet med Lucas för att lägga schema inför nästa period. Pratade en stund med mina chefer och kom fram till att chefen mailar ut till kollegorna ett mail om Linnea som jag skrivit så att det inte blir så mycket funderingar. Vill i första hand vara Bettan och sjuksköterska. Sen har jag inget problem med att prata om Linnea, inte heller att säga att just idag vill jag inte prata om henne.
Efter jobbet så åkte jag hem, hämtade Linnea och sen kom avlastningen. Linnea hade inte sovit något på dagis så hon somnade så skönt här hemma. Jag och Lucas gick bort till lekparken och lekte med Matilda. Kommer inte ihåg när jag senaste kunde göra det! Så otroligt roligt. Peter passar på att jobba över idag så jag förhörde Elias på läxan; han var såååå duktig. Nu lägger jag Lucas medan Linnea får ett bad. Avlastningen är verkligen så bra för alla.

Ståskal

20120925-080540.jpg

Fick hem ståskalet med posten i fredags. Orkade öppna paketet först igår. Detta skal är en exakt kopia av hennes kropp. Det kommer komma en tid då det är kvar men inte hon, bisarrt!

Regnbågen

20120925-080452.jpg

Linnea gungade i stora salen och kiknade av skratt.

Bästa födelsedagspresenten

På Lucas födelsedag igår kom ett brev från sjukhuset. Med en sten i magen och gråten i halsen öppnade jag kuvertet. Vi önskar oss hela tiden en paus, ett avbrott och en vardag. Brevet var från Lucas’ barnhjärtläkare. Svaret på bandspelar-EKG som gjordes i mitten av juli var normalt. Han har en helt normal hjärtrytm utan tecken till några sjukliga hjärtrytmer. <3

Helt plötsligt fick vi en paus. Vi firade Lucas födelsedag igår, med god mat och hemmagjord tårta. Kanske inte så mycket för Lucas skull, då han inte lär minnas något, utan snarare för familjens skull. Är det något vi behöver så är det en guldkant i tillvaron och vi tar alla chanser vi kan få!

Lucas gudmor, Caroline, kom med sina små knoddar på dagen och det var himla trevligt men framför allt hjälpsamt då avlastaren till Linnea kom för första gången. En toppentjej och jag gillar henne stark, framför allt för att hon sätter Linnea först och ger henne fina stunder. Tror det blir bra det där.

20120925-080224.jpg

Sann lycka

Det är när vi hela helgen haft jättesvårt med att få i Linnea mat och vi har tyst för oss själva och högt till varandra undrat; är det nu hon ska sluta äta? Sen får jag ett sms av Peter när jag är och handlar;
”Hon äter igen!!! <3 <3 <3 ”
Det är sann lycka!

Regnbågen

Lucas hade så roligt på regnbågen! Som Leos lekland deluxe; inte konstigt då att han somnade under föräldrafikan

20120922-082602.jpg

Nytt från fronten

Linneas EEG visade inte att hon hade någon epilepsi eller kramper. Troligtvis är det muskelspasmer hon har när hon får att hela kroppen stelnar. Om vi hade varit oroliga så skulle vi kunnat ändå börja med epilepsimedicin men vi avvaktar lite. Onödigt att ge medicin om vi inte vet att det ger något.

Eventuellt ska vi börja med medicin inför nattningen så att Linnea kommer bättre till ro. I nuläget är hon väldigt trött när det är sovdags men hon har svårt att slappna av och då kunna somna.

Handläggaren för kommun informerade mig per telefon att vi fått godkänt att ha Linnea på kortidshem. Vi fick däremot avslag om att få ha henne på Regnbågen då Enköpings kommun inte vill betala platsen då de själv har ett kortis; Gluggen. Problemet är att Regnbågen är specialiserat på förskolebarn och Enköping har inget specifikt för småbarn. Vidare ville hon bland annat veta hur många blöjbyten vi gör varje dag, hur lång tid de tar och massa annat som jag redan beskrivit för henne när hon var här på hembesök. Hon sa även att mycket ansvar ligger på förskolan nu när jag ska börja jobba, det är dem som ska se till att hon har omsorg och även då kvällstid i hemmet. Låter helt sjukt att de vill lägga det på dem och på oss.

Igår var vi på Regnbågen och pratade då även med kurator och sjuksköterska från habiliteringen. Sjuksköterskan har medicinskt tillsynsansvar för Regnbågen och Gluggen. Hon ska med hjälp av läkaren på habiliteringen skriva ett intyg till handläggaren om att Linnea rent medicinskt bör vara på Regnbågen. Kuratorn ska ringa handläggaren och informera om intyget men också höra om de behöver informera henne om något som hon behöver till sin utredning innan hon går upp till nämnden med det.

Tjejen som vi hade på intervju förra veckan har nu godkänts av oss, Enköpings kommun och har även själv tackat ja. Hon kommer komma och vara med Linnea 1-2 vardagar i veckan. Förhoppningen är då att vi kan fokusera de dagar på övriga familj lite mer. Hon kommer redan på måndag och då börjar vi lägga lite schema, får se hur det går. Jag är lite skeptiskt till hur det ska fungera med hennes två andra jobb. Fast just nu är vi tacksamma för det lilla.