Monthly Archives: augusti 2012

Yrkar på semester

Jag vill ha semester. Semester från GM-1, ifrån dåliga nyheter och fler möten. Semester från fler undersökningar och utprovningar av hjälpmedel. Jag vill ha semester ifrån beslut; från stora till små. Jag vill lägga mig ned på vår säng och sen ligga kvar där för denna dag. Jag vill inte gå upp imorgon och fixa att åka in till Olmed med två barn. Jag vill inte ha med hem två gipsskelett. Jag vill inte vänta i två veckor på beslut från kommun om de tycker det är värt pengarna att bostadsanpassa och göra vår vardag dräglig. Jag vill inte ringa arbetsledaren för att kolla varför det dröjer med avlastning. Jag vill inte ringa Försäkringskassan för komplettera uppgifter om Linneas försämring.

Jag vill sova en vecka. Jag vill räcka till. Jag vill gå ut med mina småbarn till lekparken. Jag vill vara en lattemamma och bullmamma. Jag vill plocka svamp. Gå på öppna förskolan, åka till Leos lekland, Fyrishov. Baka, åka på picnic och ha en familjemiddag. Jag vill göra klart barnens lekskåp. Jag vill orka.

Beslut

Jag och Peter har idag gemensamt beslutat oss för, efter läkarnas godkännande, att sluta med Linneas medicinering. Ett tufft beslut men utifrån Linnea det enda rätta. Nu är vårt och läkarnas mål att Linnea ska få det bra den tid hon finns med oss.

Tung dag som förälder, tack Malin T för att du återigen var vid vår sida när vi träffade läkarna.

Lucas inspekterar trädgården

20120826-091001.jpg

Medan lilla storasyster sover…

Jag är inte bara mamma, jag är sekreterare också

Jag och småbarnen har haft en bra förmiddag! Båda har varit på toppenhumör och sovit som de ska. Lucas sov när skadedjursbekämparen kom och Linnea låg och drog sig nöjt efter sin tupplur. Jag och Lucas har haft upptäcksfärd ute i trädgården medan Linnea sov en stund. Jag har till och med hunnit duscha inför tjejmiddagen ikväll :)
Eftermiddagen kom och Linnea sov igen medan Lucas lekte med Alexandras döttrar.
På eftermiddagen blev jag på nytt påmind om alla instanser som vi har med att göra. Kurator från habiliteringen ringde för att bekräfta att hon kommer närvara vid kommunens hembesök som stöd till oss föräldrar (fantastiskt!). Försäkringskassan ringde och meddelade att de inte kunde vara med på kommunens hembesök i september utan ville boka in ett möte i oktober och även informera mig hur svårt det är att få insatser godkända av dem (tack för informationen). Bostadsanpassaren från Enköpings komun ringde för att boka in ett hembesök nästa vecka som steg i anpassningsprocessen. Sjukgymnasten från habiliteringen ringde för att informera om hur deras besök på dagis igår hade gått och prata om hjälpmedlet de lämnat utanför vårt hus (ställning till ståskalet). Sist men inte minst ringde arbetsledaren för LSS-insatser för att informera att de har eventuellt en lämplig avlösare till familjen och ville veta om denna person kunde ringa oss och bestämma möte med oss så vi får se om det är något som skulle funka.
Nu väntar jag på att Peter ska komma hem så jag kan sluta mitt jobb som sekreterare för idag :)
Trevlig helg på Er!

Du och jag

20120823-211934.jpg

Det är den lilla lyckan som räknas!

En skön dag på Ikea med Malin K och våra två Grabbarna Bus. Köpte endast småsaker men roligt vart det! Peter hämtade Linnea på dagis. Hon hade haft en bra dag och haft besök av habiliteringen som förbättrat lite saker. Det härligaste av allt; hon hade sovit två timmar! Han fick väcka henne när han kom. <3 Förskolan har annars att alla barn sover ute i vagn men Linnea som har ont i magen vill gärna sova på mage så till denna termin har de ordnat en mysig skrubb med madrass vilket gjort att Linnea sovit bättre och bättre; jag hoppas det håller i sig!
Fick en mysig kväll med hela familjen i olika omgångar och nu sitter jag efter en nattningskamp med Lucas och njuter i soffan. Imorgon ny dag, nya tag och förhoppningsvis färre getingar….

Plötsligt händer det

Igår lämnades Linnea på dagis, sotaren kom för besiktning av kamin/skorsten och jag skulle göra klart ansökningar till alla myndigheter. Dagis ringde efter 45 min och tyckte Linnea var hängig så det var bara att hämta. Jag började ana oråd när sotaren skulle provryka och all rök vällde ut i huset, domen vart; obrukbar. Mitt på allt det här ringer Linneas LSS-handläggare och vill boka in ett möte då förra blev inställt då hon vabbade. Hon föreslog en tid om tre veckor. Då slutligen brast det för mig, inte att jag vart arg, vill hellre kalla det tydlig. :)
Med det mötet inbokat tre veckor bort skulle vi alltså till slut träffas tio veckor efter att vi pratat första gången. Detta på grund av att HON haft semester och vård av barn! När vi har haft behov av insatser dubbelt så lång tid. LSS-handläggaren har tydligen mandat att ta ställning för avlösare i hemmet (en person som kommer och passar Linnea så vi kan fokusera på övrig familj) och beslutade igår med mig i telefon att vi beviljades avlösning i hemmet 20h/vecka. Två timmar senare ringde arbetsledaren för LSS-insatser och bad oss specificera vilka timmar vi vill ha och håller nu på att rekrytera personal. En del av mig vart sjukt tacksam men en del av mig vart sjukt arg. Varför fick vi inte detta för sju veckor sedan?

Ur askan in i elden

Vaknade igår helt slut, återigen kom allt ifatt. Jag har ännu inte lärt mig att allt går inte lösa i 150 km/h. Kroppen säger ifrån på ett influensaliknande sätt. Så igår vart det soffläge och inte många knop av undertecknade. Ansökningarna ligger fortfarande på hög i väntan på att jag ska orka göra klart dem. I förrgår var Malin T här och hjälpte mig att sortera barnkläder. Har börjat gå igenom kläder och saker som jag känner att jag nu har ork att ge bort/sälja/skänka. Det är en process som börjat och det känns faktiskt bra. Inser att jag inte kan spara på något som inte existerar. Det kommer komma en dag då kläderna och leksakerna är allt jag har kvar men även om vissa påminner så otroligt starkt om Linnea i olika skeenden så går det inte att fastna i det. Kläderna och leksakerna gör inte Linnea. Snarare alla minnen och det behöver jag inte ting för att komma ihåg.
Idag vaknade jag med en del ork återfunnen men i helgen ska vi göra det vi orkar och inget mer. Framförallt ska vi göra det tillsammans.

Sjuka barn

Idag är mina barn två handlingar. Idag är de ord från läkare. Idag är de bara två sjukdomar. Dessa sjukdomar är idag det enda som räknas. Idag handskas jag med försäkringskassan och kommunen. Idag kan jag läsa svart på vitt att Lucas ”är i behov av extra uppmärksamhet som alla hjärtbarn behöver” och jag har ingen aning om vad som menas med det. Jag får svart på vitt veta att Linneas förlopp ”är fortskridande, vilket innebär att hennes tillstånd kommer att försämras successivt. Botande behandling saknas”. Men idag är de inte mina barn, idag är de mina två sjukdomar för det är det enda försäkringskassan och kommunen bryr sig om.

Ansökningsdags

20120816-194518.jpg