Monthly Archives: juli 2012

Heltidsarbete

Igår ringde jag försäkringsbolag gällande skadedjur, skadedjursbekämpare, elektriker för de dåliga dragningarna i nya huset, tog emot larmkillen som skulle fixa med larmet och pratade med habiliteringen om Linneas hjälpmedel. Idag var jag och prövade ut hennes hjälpmedel med en mycket trött och ledsen linnea, pratade med hjärtmottagningen för intyg gällande Lucas’ vårdbidrag, pratade också med Linneas handläggare på försäkringskassan för vårdbidrag och ändringsansökan då Linnea blivit sämre och även pratat med killen som nu idag kom och tog bort två stora getingbon. När jag tänker på allt som hänt nu i vår och sommar så förstår jag varför jag känner mig trött ända in i själen. Ibland känns det som att jag fixar och trixar till max men så slår det mig att även hur mycket jag än gör kan jag inte göra det som betyder nåt. Jag kan inte fixa och trixa bort min dotters sjukdom. När den insikten slår mig så sker samma sak varje gång. Jag blir helt slut, jag slutar fungera och vill göra absolut ingenting. För varför skulle jag?

Hösten

Nu kommer snart hösten och jag har ingen aning om hur det ska gå. Det är tänkt att Linnea och Lucas ska gå på dagis och jag börja jobba. Jag vet inte hur Linnea ska orka vara på dagis längre än 20h, dessutom de timmar som behövs utifrån våra arbeten. Att tro att vi kommer få hjälp till Linnea utifrån hennes behov och inte utifrån kommunens pengakassa det är att tro att rosa elefanter snart ska flyga förbi. Hur löser man ett livspussel när man inte ens har alla bitar? Det som gäller är att om Linnea behöver under 20 timmar assistans i hemmet så är det till kommun man vänder sig, behövs mer så är det försäkringskassan man vänder sig till. Man väljer om man vill ha kommunens assistenter eller från privata bolag. Tror ni att detta fixas på en handvändning? Tror ni att det tar tid? Hur löser man det under tiden? Linnea och vi i familjen vi är de som kommer i kläm. Fantastiskt. Hur mycket ska man orka egentligen?

Barnflicka

Eftersom det tar upp mot tre månader för kommun att ta beslut om assistent i hemmet så tog jag saken i egna händer. Jag tog kontakt med en tonårstjej som bott granne med oss, hörde mig för om hon ville sommarjobba hos oss vilket hon gärna ville. Ett av mina bättre beslut denna sommar. Vilken avlastning det har varit, hon har kommit olika tider på olika dagar och hjälpt oss med småbarnen. Vad vi har fått saker gjort! Vad vi har inte gjort någonting! Kunnat få ett andrum, göra annat. Vi kan inte riktigt gå hemifrån men eftersom vi har haft mycket att göra efter flytten så gör det inget. Dessutom är hon så himla fin med barnen, så glad över att hon ville komma till oss.

Skön upplevelse

Vad skönt det är när jag inte behöver göra hela jobbet. Ringde idag upp Linneas arbetsterapeut, eftersom hennes sjukgymnast har semester, för att se om vi kan ändra/byta hennes hjälpmedel. Tänkte kolla om sjukgymnasten hade en vikarie i Linneas team men det visade sig att det fanns en annan sjukgymnast i tjänst. Nu kommer det fina i kråksången; eftersom jag redan pratade med arbetsterapeuten kunde jag beskriva för henne vad som behövdes så att hon i sin tur kunde jaga fatt i de rätta personerna så slapp jag det. Habiliteringen är så medvetna om hur många andra trådar vi konstant måste dra i så bara man får tag i en person, oavsett om den i sig var rätt så löser de allt internt. I eftermiddags fick vi således veta att vi imorgon har tid med sjukgymnast, arbetsterapeut och hjälpmedelskonsulent så Linnea kan få de hjälpmedel som passar bäst. En sten har lättat, hoppas på att allt kan optimeras till dagisstart.
Imorgon blir det därför höstens första besök, sen rullar det igång.

Gm-1 tar aldrig semester

Måndag, på det igen, dags att se vilka man kan få tag på i semestertider. I fredags ringde hjälpmedelscentralen till Peter och ville veta när de skulle skicka ut linneas stol till förskolan. Lite synd att jag inte var hemma då jag vill göra ändringar, antingen ändra stolens funktioner eller byta stol. Hon sitter bra i den men hänger med huvudet, hon behöver något som får bak huvudet men samtidigt sitter skönt. Jag tänker på en annan stol så vi får se hur det blir.

Morgonmys

20120729-085200.jpg

Linnea vaknade 03.30 inatt, fick en välling och sen somnade vi tillsammans i hennes säng. Det är tur att sjukhussängen tar den vikten :)

Alla barn behöver en skyddsängel

20120727-130327.jpg

Annat perspektiv

Både jag och Peter säger ofta att vi aldrig hade orkat ta oss igenom allt med Linneas sjukdom om det inte hade varit för våra andra två barn. Det är de två som ändå gör att vardagen fortsätter, att det inte finns tid för nån av oss att bara kapitulera. I början när vi fick veta att Linnea har en sjukdom var det tufft att även vänta barn. Att känna att hur ska jag kunna ge varje barn tillräckligt med tid, kärlek och engagemang. Nu inser jag att Lucas kunde aldrig kommit i ett bättre läge. Av många olika anledningar. Jag har kunnat åka med Linnea på alla hennes besök utan att det ska bli krångligt med jobbet, jag har fått extra mycket tid med Linnea och Lucas har gett mig den lilla extra orken genom hela sin väsen. Lucas är en otroligt livsglad liten pojke full med hyss! Elias var fem år när jag kom in i hans liv så Linnea var mitt första barn som jag fick uppleva de olika utvecklingsstadier under ett år. Skillnaden med Lucas är att hans utveckling har nu passerat mina tidigare erfarenheter. Jag upplever saker med honom som jag inte gjort förut och det gör så ont att bli påmind om att Linnea faktiskt kunnat gå längs soffkanten, precis så som Lucas gör nu. Hon var också livsglad och det gör så fruktansvärt ont att se hur hon kämpar för att kunna gå från liggande till sittande för att sedan stupa framåt för att hon inte orkar hålla sin lilla kropp uppe. Hennes sömnbehov har ökat kraftigt och hon har börjat sova två gånger per dag och jag vet att detta bara är början.

Semester

Kartonger lite överallt, ingen aning om var mina strumpor är, men åh så skönt det är att vara här. I vårt liv med allt vad det innebär. Just nu har linneas alla kontakter semester vilket innebär att vi också får det. I augusti drar det igång med två besök i veckan men fram till dess har vi semester. Linneas vikarierande läkare hörde av sig så imorgon ska jag hämta ut ny medicin som ska hjälpa mot hennes magont. Men imorgon skriver vi kontrakt med våra köpare och äntligen är allt hårt arbete under våren över, härligt!

Min prinsessa

Linnea fick nya lakan av sin mormor till sin nya säng. Vita med rosa prinsesskronor och texten My little princess. Otroligt kitschigt men mycket sött <3
Det som är mest otroligt är att hon sover som en prinsessa i sin nya säng!
<3 <3 <3