Monthly Archives: juni 2012

Familjetid

Idag gick vi ned i saltgruvan, eller rättare sagt upp :) Hela familjen var på övervåningen och tog ned allt från vinden. Linnea tyckte inte det var roligt men det fick gå ändå! Lucas tömde ur kartonger och påsar. Elias fick hjälpa pappa ned med allt medan jag packade, passade barn, gav mat, tröstade barn och bar saker efter saker. Roligt ändå att göra något tillsammans!
Sedan kom dagens ängel, Caroline, och hjälpte oss med barnen så idag fick vi riktigt mycket gjort. Just nu ligger jag och Peter på soffan medan Caroline och Elias köper pizza.
Och imorgon blir det fler kartonger, ska bli skönt när det är över!

Balsam för själen

Idag kom Malin och hjälpte mig med barnen. Klockan nio på morgonen stod hon i dörren, kavlade upp armarna och dök in :)
Sällskapet, hjälpen och omtanken är guld värd. Hon gjorde lunch när jag tog hand om Linnea, passade Lucas medan Linnea sov så jag kunde duscha.
Jag har till och med lyckats packa fyra flyttkartonger! Är en helt ny människa idag!!
Vi måste packa rubb och stubb nästa vecka så den som känner sig manad att komma en stund och underhålla barn (underlätta för oss) är varmt välkomna :)

Linnea i sin stol

20120629-082657.jpg

Hon var lite missnöjd men då gjorde jag en sak med min kaffekopp som hennes pappa gjort med henne sen hon var bebis. Och som hon skrattade. <3

Tortyr

Att bära ett barn i tio månader, att ha ett friskt barn i tio månader. Att ägna barnets resterande månader till att stå vid dess sida och se det försämras, se barnet förändras till någon som bara är en glimt av sitt forna jag. Det är tortyr. På inget sätt kan man få det att sluta för att när det slutar så finns inte Linnea längre. Så varje kväll får man höra hennes gråt och intala sig själv att det kommer komma en gång då man hade gjort allt i världen för att få höra den åtminstone en gång till. Det kommer komma en stund då det kommer vara tyst i huset och någon kommer fattas oss. Vi vet bara inte när. Vi vet bara att det kommer ske. Bland det värsta är känslan ibland som jag får att jag hoppas att det inte är allt för långt bort så hon slipper lida. Så kommer jag på mig själv vad jag hoppas på och det känns som om hela jag ska gå itu.

Hjärtat i halsen

Linneas förskola tar kontinuerligt foton på barnen under deras vistelse där. Idag fick jag titta i hennes pärm med bilder från när hon började där tills nu. Vilka fina bilder! De hade verkligen fångat min tjej! Men de hade också fångat förändringen, hennes försämring. Halsen blev tjock, kändes verkligen som hjärtat hamnat där. Det vart så tydligt för mig och hennes fröken. Jag gick därifrån med blandade känslor. För mig som mamma smärtar det men samtidigt vart jag så glad över att se hur Linneas fröknar anstränger sig, hur mycket hon har fått uppleva! Idag hade hon somnat på en av förskolans soffor till lunch då en fröken suttit och masserat hennes mage. Världens bästa förskola! Jag känner mig så trygg varje gång jag lämnar Linnea där och det är verkligen en befrielse.

Verkligheten

20120628-150755.jpg

Några rader men bakom döljer sig så mycket mer.

Mystjejen

20120627-075310.jpg

Lucas hos kardiologen.

20120627-075221.jpg

Paus från livet

Elias sover över hos kompis och småbarnen har precis somnat. Då skiter vi i etiketten, dukar upp buffé med chips, ostbågar, godis och kycklingvingar. Spelar ingen roll att det är tisdag. Det spelar roll att göra det vi vill. Och idag är det att inte vara vuxna, att slippa ansvaret för en liten stund. Idag innebär det att vi ska spela Super Mario och ha roligt!!

Vid din sida

Vi är två om detta. När du sörjer, sörjer jag. När du gråter, gråter jag. När du lider, lider jag. När din smärta är så påtaglig att man nästan kan ta i den, då har jag ont. När du inte fixar det, då fixar jag. Jag ringer samtalen, bokar in möten, bokar av åtaganden. När du är svag då är jag stark. När du behöver då finns jag. Det enda jag inte kan det är att göra allt bättre. När du i gråten undrar om detta var sista midsommaren du dansade runt stången med Linnea då berättar jag hur roligt hon tyckte det var, hur glad hon var uppe på dina axlar och att det är det enda du ska tänka på.